Lisa Ploeger: “Ik heb voorkeur voor maken van persoonlijke nummers, omdat die laten zien wie ik ben”

oogochtendshow

Lisa Ploeger heeft een nieuwe EP uitgebracht, met de titel “Dear Diary”. Op deze EP staan vijf persoonlijke nummers, waaronder twee nieuwe nummers.

“Ik heb een voorkeur voor het maken van persoonlijke nummers”, vertelt Ploeger, “omdat die laten zien wie ik ben en wat ik in mijn leven heb meegemaakt.” Drie van de nummers werden al eerder uitgebracht, namelijk “Waves”, “Don’t Let Me Drown” en “Different Dimensions”.  Met name het nummer “Waves” wordt goed beluisterd op Spotify.

Nieuwe nummers

Er zijn twee nieuwe nummers op de EP, namelijk “Without You” en “The Song of Life”. Het laatste nummer is een ode aan haar familie. Ploeger is opgegroeid in een muzikale familie, waarbij haar vader gitaar speelt in een coverband en haar moeder piano en dwarsfluit speelde. Haar overgrootopa had zelfs een muziekwinkel, dus muziek is echt een onderdeel van haar stamboon, zoals ze het zelf zegt. Ploeger is nu heel veel met muziek bezig en vind het erg leuk, mede door haar muzikale opvoeding.

“Without You” gaat over hoe je soms in een relatie verstrengeld kunt zitten, waarbij je dan de relatie moet loslaten. Dit kan het geval zijn in een toxische relatie, waarbij de personen bij elkaar blijven voor de kinderen, of een vriendschap met mensen die je steeds de grond indrukken. “Als je dat weet af te breken, dan voel je jezelf de sterkste persoon op aarde!” aldus Ploeger.

De EP “Dear Diary” is te beluisteren via diverse streamingsdiensten en “Without You” is ook OOG Radio Stadsplaat. Lisa Ploeger was donderdagochtend te gast in de OOG Ochtendshow, waarna het nummer voor het eerst op OOG Radio werd gedraaid: