Let op: flitspaal langs Europaweg gaat woensdag aan

nieuws
Foto: M. Minderhoud - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=403852

Hij stond er al een tijdje, maar vanaf woensdag gaat de nieuwe flitspaal langs de Europaweg zijn echte werk doen. Dan gaat de paal aan en gaan snelheidsovertreders op de bon.

De flitspaal staat op de Europaweg richting de Sontweg, ter hoogte van het tankstation. De paal is een aanvulling op de flitspaal bij het Sontplein, die ook registreert of automobilisten door rood rijden.

De palen staan op deze twee plekken, omdat de politie en de gemeente constateren dat er veel veiligheidsrisico’s zijn voor het verkeer op deze plek. Ook gebeuren er veel ongelukken. Op de Europaweg wordt vaak te hard gereden. Volgens het OM zorgt de hoge snelheid in combinatie met drukte richting het kruispunt voor grote risico’s.

Vanaf woensdag boetes voor hardrijders

De nieuwe paal moet gaan zorgen voor minder hoge snelheden op dit deel van de Europaweg. Wie vanaf woensdag harder dan 50 km/uur rijdt langs de paal, kan een prent verwachten.

De paal blijft in ieder geval drie jaar staan. Daarna gaan de gemeente, de politie en het OM bepalen of de verkeerssituatie is verbeterd.