Kerstsferen in de Folkingestraat: ‘Ik vind het zo gezellig!’

Bij het KadoCafe in de Folkingestraat zijn ze er dit jaar vroeg bij: de kerstman staat alweer voor de deur. Kerstbomen, lampjes en een kerstbal in de vorm van de Martinitoren schitteren nu al in de winkel.  

Volgens Marion Fernhout, eigenaar van de winkel, hebben we de kerstproducten in oktober te danken aan onze oosterburen: ‘Ik zorg altijd dat ik voor drie oktober de kerst in de winkel heb. Drie oktober is in Duitsland namelijk ‘De dag van de Eenheid’ waardoor de Duitsers vrij zijn en massaal Groningen een bezoekje brengen.’ Volgens Fernhout zijn de Duitsers gek op kerstartikelen.

Gezellig

Naast dat de winkel goed verkoopt vindt Fernhout het ook nog eens hartstikke gezellig: ‘Ik doe nog geen kerstmuziek aan maar wat is er nou gezelliger dan de kerst? Lichtjes, kerstbomen en samenzijn.’ En dit voelen de klanten in de winkel ook: ‘In de winkel is het super gezellig en mensen zijn gelijk op hun gemak. Het merendeel houdt echt van kerst.’

Kerstbomen

In de winkel worden vooral spullen gekocht die in de kerstboom terechtkomen. Fernhout merkt dat houten ornamenten in trek zijn: ‘Kerststerren van kraftpapier doen het goed en rustige tinten zoals lichtgroen.’

Deel dit artikel: