Huize Maas haalt alles uit de kast dit WK

oogochtendshow

Voor het eerst gaat er een WK plaatsvinden in de winter, Huize Maas heeft daar iets op bedacht. Zij organiseren het Grootste WK Café van het Noorden. Juist in deze tijd is er ruimte nodig voor afleiding.

 

Het WK vieren in de winter

Het voelt nog steeds een beetje onwennig. Het WK is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met de vrijheid van het zomerse seizoen: volledig afgezette straten, uitpuilende café’s, oranje fans zover het oog reikt en vooral heel veel voetballiefde. Althans, dat was het tot dit jaar. Het WK van 2022 gaat de geschiedenisboeken in om een aantal redenen, maar met name omdat het dit jaar voor het eerst in de winter wordt gehouden. Voor ons rest nu de vraag: hoe vier je het WK in de winter? Over precies die vraag dacht het team van MAAS na toen ze met het het meest bijzondere voetbal idee van deze winter kwamen: Het Grootste WK Café Van Het Noorden.

MAAS: “Het WK café is bedoeld om het gemis van een WK zomer op te vangen met een positief alternatief. Als er iets is wat we hebben geleerd de afgelopen jaren, dan is het wel dat we creatief met veranderingen moeten omgaan. De keuze om het grootste WK café van het Noorden te organiseren was dan ook snel gemaakt. Als we het WK niet in de zomer kunnen vieren, dan trekken toch gewoon nu alles uit de kast?”

Hoe zit het met Qatar?

Het zal niemand ontgaan zijn: de misstanden en verhalen rondom het WK in Qatar. Afgelopen week was nog in het nieuws dat Proeflokaal Hooghoudt de schermen in de dozen laat en niks gaat uitzenden. Rico Zwaving legt uit waarom zij wel de boel omtoveren: ”Ik denk niet het de taak is van de horeca om een uiting te geven morele perfectie” Hij vertelt dat hij liever voor het entertainment wil zorgen en het stukje afleiding door te vieren dat we (hopelijk) ver mogen komen in het WK.  “Er is bij elke wedstrijd plek voor 300 man, waarvan 60 zitplaatsen gereserveerd kunnen worden via www.huizemaas.nl

Wat kunnen we verwachten?

Verder hebben we een groot scherm om de wedstrijden op te kijken, een goed gevulde tap, burgers en sandwiches van onder andere de Deli Alley en voornamelijk heel veel WK gezelligheid zoals je dat in de zomer gewend bent.” Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Om het plaatje af te maken kun je tijdens de grote wedstrijden een flinke dosis feestmuziek verwachten zodat het een echt WK feestje wordt.

Het Grootste WK Café Van Het Noorden trapt af op maandag 21 november om 14.00 met de wedstrijd tussen Engeland en Ierland en op dezelfde avond om 17.00 speelt Nederland tegen Senegal. De toegang tot het WK Café is helemaal gratis maar als je zeker wil zijn van een zitplaats moet je snel een kaartje scoren via www.huizemaas.nl

Vanmorgen hadden we Rico Zwaving in de studio. Beluister het fragment hieronder: