Hard politie-optreden nodig om supporters Twente en Groningen uit elkaar te houden

nieuws
Foto via Politie.nl

Agenten moesten afgelopen zondag, na de wedstrijd in de Grolsch Veste in Enschede, ruim een uur lang hard optreden tegen supportersgroepen van FC Twente en FC Groningen. Dat meldt de politie maandagmiddag.

Voor de wedstrijd leek alles in kannen en kruiken. De burgemeester van Enschede stelde een verplichte buscombi in, omdat er aanwijzingen waren voor een mogelijke confrontatie. Het omwisselpunt, waarbij mensen met auto’s konden overstappen op de bus voor het laatste deel van de reis, kwam te vervallen. De bussen met supporters werden in Enschede alsnog opgewacht door ongeveer 70 mensen met bivakmutsen, die spullen naar de bussen wilden gooien. De politie wist deze confrontatie te voorkomen.

Maar na de wedstrijd ging het alsnog mis en moest de politie hard ingrijpen. De Groningen-supporters wilden eerst niet vertrekken uit het stadion. Toen de supporters uiteindelijk toch vertrokken, gingen de bivakmutsen alvast op bij beide supportersgroepen. Uiteindelijk ontstond er toch een confrontatie in de bussluis, waarbij over en weer werd gegooid met zwaar vuurwerk. Ook de politie moest het ontgelden en ruim een uur lang werd er hard opgetreden. Daarbij werden onder meer  politiehonden, pepperspray en lange wapenstokken gebruikt om de groepen te scheiden.

Uiteindelijk lukte het de politie om de zestien bussen met de Groningen-supporters veilig uit de Overijsselse stad te begeleiden. Een 24-jarige man uit Den Ham werd aangehouden voor vernieling, omdat hij stenen had gegooid naar de spelersbus van FC Groningen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit, evenals eventuele stadionverboden.