Groningen organiseert dit jaar het NK Schaken

sport

Tijdens de aankomende editie van het Chess Festival Groningen organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond ook het Nederlands Kampioenschap en het NK voor vrouwen.

Het Chess Festival vindt plaats van 21 tot en met 30 december 2022. De eerste drie dagen van het toernooi vinden plaats in het gebouw van de Energy Academy op de Zernike Campus. Het toernooi wordt afgewerkt op de ACLO. De vrouwen gaan dit jaar in een achtkamp strijden om de Nederlandse titel. De mannen spelen met zestien spelers via een knock-out systeem over twee wedstrijden.

Wie er dit jaar mee gaan doen, is nog niet bekend. Vorig jaar haalden Max Warmerdam en Anne Haast de Nederlandse titels en de organisatie verwacht dat zij ook dit jaar naar Groningen komen om deze te verdedigen. “We gaan ervan uit dat een scala aan Nederlandse topschakers naar Groningen komen”, vertelt toernooidirecteur Govert Pellikaan. “Ik denk dat we een prachtig toernooi kunnen verwachten.”