Gotenburgweg vanaf maandag twee maanden dicht bij ringweg-viaduct

nieuws
Impressie via Aanpak Ring-Zuid

De Gotenburgweg is vanaf aanstaande maandag twee maanden dicht, ter hoogte van het ringweg-viaduct. De afsluiting is nodig, omdat aannemerscombinatie Herepoort de noordelijke rotonde gaat ombouwen tot een T-kruising.

De rotonde gaat verdwijnen, omdat er nu minder verkeer rijdt over de verbinding tussen de Osloweg en de Gotenburgweg. Daar heeft de nieuwe oprit naar de ringweg bij Driebond voor gezorgd. Met een T-kruising moet het overige verkeer beter doorstromen.

De rotonde aan de zuidzijde van de ringweg blijft wel bestaan. Deze wordt wel opnieuw ingericht.

Twee fases

Volgens Aanpak Ring-Zuid bestaan de werkzaamheden uit twee fases. Daarmee gaan ook twee afsluitingen gepaard. De noordelijke rotonde en de onderdoorgang van de ringweg zijn dicht tot 23 december. Dat geldt ook voor de Osloweg, die vanaf de Stettingweg dicht is richting de Euvelgunnerbrug.

Op maandag 21 november wordt ook de zuidelijke rotonde afgesloten, evenals de Kieler Bocht tussen het Skagerrak en de Bergenweg. Tijdens beide omleidingen blijft de Helsinkistraat bereikbaar via een tijdelijke weg. Ook fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden, via een tijdelijk fietspad.