Gemeente wil zo snel mogelijk mountainbikeroute ontwikkelen: “De vaart zit erin”

nieuws
Foto: Pixabay (CC 0.0)

Als het aan de gemeente Groningen ligt wordt er zo snel mogelijk gestart met de realisatie van een mountainbikeroute bij de Driebondsweg. Dat heeft wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport woensdag laten weten.

Jongman reageerde daarmee op vragen van fractievoorzitter Jim Lo-A-Njoe van D66. Lo-A-Njoe: “Mijn fractie diende in 2016 een motie in om een mountainbikeroute aan te leggen. Dit kreeg steun in de raad. De afgelopen jaren hebben we meerdere keren vragen gesteld over de realisatie. Iedere keer was er de toezegging dat het komt. Zes weken geleden, tijdens een werkbezoek aan Meerstad, heb ik begrepen dat de mensen er klaar voor zijn om het aan te leggen. Er moest echter gewacht worden op een vergunning. Het moet mij van het hart dat het jammer is dat het allemaal zo lang duurt. Daarom de vraag, zijn we nog op koers om de route komend voorjaar te openen?”

Jim Lo-A-Njoe (D66): “Wanneer kunnen we fietsen?”
Lo-A-Njoe vervolgt: “Van meet af aan was er een enthousiaste groep vrijwilligers die dit wilde realiseren, maar die nu de handdoek in de ring hebben gegooid. Nu schijnt er een groep te zijn die het over wil nemen. Wie zijn deze mensen? Aanvankelijk zou het plan gerealiseerd worden nabij P&R Meerstad. Een ecologisch onderzoek op deze locatie is gedaan. Nu heeft de gemeente een locatie aan de Driebondsweg op het oog. Is het oorspronkelijk ontwerp nog steeds het uitgangspunt? En de belangrijkste vraag, wanneer kunnen we fietsen?”

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie): “Nieuwe vrijwilligers gaan stichting voortzetten”
Wethouder Jongman: “Het is nog steeds onze ambitie om de mountainbikeroute zo snel mogelijk te realiseren. Afgelopen maanden zijn er verschillende acties geweest. Zo hebben we inloopbijeenkomsten georganiseerd, ook met de nieuwe initiatiefnemers. Er is duidelijk geworden dat een nieuwe groep vrijwilligers de stichting over gaat nemen. Met andere geïnteresseerden gaan we aan de slag voor de vormgeving van het park. Daarbij is een nauwe afstemming nodig met de ontwerper en de ecoloog. Het oorspronkelijke ontwerp is nog van kracht.”

“Vaart en energie zit er in”
Dat het lang duurt: “Alles loopt in goed overleg. Maar we hebben te maken met vergunningen. Met formele procedures die doorlopen moeten worden. Dat is nu eenmaal iets wat tijd kost in dit land. Als gemeente doen we er alles aan om het te voorspoedigen. Wat mij betreft dit de vaart en energie er in, en kan er komend voorjaar hopelijk gemountainbiked worden.”