GAE druk bezig om vloot lesvliegtuigen te vernieuwen: duurzamer en stiller

nieuws
Foto: Kas van Zonneveld / Groningen Airport Eelde

Op Groningen Airport Eelde, GAE, is vrijdag een gloednieuw lesvliegtuig onthaald. Het gaat om het type Diamond DA42 Twinstar. Dat meldt de KLM Flight Academy op sociale media.

Het nieuwe toestel werd feestelijk onthaald door de luchthavenbrandweer die met het waterkanon een ereboog van water spoot. Voor de Flight Academy, die op GAE is gehuisvest, is de Diamond DA42 Twinstar het vierde lesvliegtuig van dit type binnen de vloot. De bedoeling is dat de nieuwe vliegtuigen de oude Socata TB20-vliegtuigen gaan vervangen. De DA42 is in vergelijking met de voorganger zuiniger en vliegt op kerosine in plaats van benzine. In de toekomst hebben de vliegtuigen de mogelijkheid om over te stappen op biobrandstof.

Een ander verschil met de oude vliegtuigen is dat ze minder lawaai maken. In de toekomst wordt de vloot verder verduurzaamd waarbij er over vijf jaar elektrische vliegtuigen toe zullen worden gevoegd.