Fred Goverde: “Je mag best weten dat ik nooit aan je denk”

oogochtendshow
Foto: IG Fred Goverde

“Je mag best weten dat ik nooit aan je denk.” Dat is de opmerkelijke titel van het nieuwste nummer van de Groningse singer-songwriter Fred Goverde, dat afgelopen vrijdag is uitgekomen.

Je kunt deze energieke zanger kunnen kennen van nummers als “Bijna Weer Verliefd”, “3 Kwartier” en recent nog “In 1x Goed”. Naast het feit dat hij regelmatig optreedt in Groningen tourt hij momenteel ook door heel Nederland in de Popronde. Desondanks heeft hij het toch nog weten te presteren om een nieuwe single uit te brengen, inclusief releaseparty afgelopen zaterdag in Café Knarie aan de Grote Markt.

Bijzondere titel

Het nummer heeft een bijzondere titel, met volgens Goverde ook een duidelijke boodschap. “Als iemand iets van je wil, of denkt dat je wat van ze vindt, dan heb je de neiging om dit tegen ze te zeggen.” Goverde vertelt dat hij het nummer heeft geschreven nadat hij was uitgetreden bij de kerk waar hij was aangesloten. Hij werd dan door kerkgangers benaderd om eens koffie te gaan drinken, oftewel ‘zullen we het met je hebben over je wandel met de Heer’. “Dan durfde ik het natuurlijk niet te zeggen, maar dacht ik ‘Je mag best weten dat ik nooit aan je denk'”, aldus Goverde.

Om één en ander te illustreren heeft hij zich tijdens de presentatie van het nummer ook gehuld in een ruimtepak. De exacte reden hiervoor wilde hij nog niet prijsgeven, omdat dit wordt uitgediept in de binnenkort te verschijnen videoclip. Wel wilde hij toelichten dat het te maken had met dat hij een relatie had met een buitenaards wezen en dat die was verzuurd.

Releaseparty: “een verademing”

Momenteel is Goverde druk bezig met de Popronde, waarbij hij het gevoel heeft dat zich iedere keer weer moet bewijzen. “Als je dan in je ‘eigen stad’, in je stamkroeg optreedt en iedereen luid meezingt, dan geeft dat wel een flinke boost”, aldus Goverde. De popronde is ook flink intensief, zo moest hij afgelopen weekend vier keer spelen en ook de komende tijd zit zijn agenda tot de nok toe gevuld.

Komende tijd

Er staan nog negen podia op de speellijst voor de Popronde en als hij doorgaat naar de finale is er nog het eindfeest. Er is al een nieuw nummer in de maak, die dan na afloop zal worden uitgebracht. Het is een liefdesliedje met de titel “Huismus, straatkat, k*twijf”. Ook weer een bijzondere titel, dus.

Fred Goverde was maandag te gast in de OOG Ochtendshow om er meer over te vertellen en om het nieuwe nummer te laten horen. Het nummer is ook te beluisteren via de reguliere streamingsdiensten en is ook één van de OOG Radio Stadsplaten.