FC Groningen legt PSV in spektakelstuk over de knie: 4-2

sport
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft zondagmiddag in een waar spektakelstuk van PSV gewonnen. In de eigen Euroborg werd het 4-2.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. De Eindhovenaren controleerden de wedstrijd en via Guus Til en Cody Gakpo waren er fraaie kansen op de openingstreffer. In de slotfase was het echter de FC dat op voorsprong kwam. In de 39e minuut maakte Armando Obispo in de verdediging een fout, waar FC-spits Ricardo Pepi van profiteerde. Daarna ging het snel. PSV leek de kluts kwijt te zijn. Vier minuten later wist Radinio Balker daarvan te profiteren toen hij uit een hoekschop de FC op 2-0 bracht. Het feest werd compleet toen in de eerste minuut van de blessuretijd Cyril Ngonge de 3-0 maakte. Vlak voor het rustsignaal wist Ibrahim Sangaré namens PSV nog iets terug te doen door de bal via een kopbal achter keeper Jan de Boer in de touwen te werken: 3-1.

In de tweede helft probeerde PSV het spelbeeld te laten kantelen. De bedoeling was om via een snelle goal de aansluitingstreffer te maken. Ondanks het harde werken bleef het doelpunt uit. Een kwartier voor het eindsignaal kwam alsnog de aansluitingstreffer tot stand, via Guus Til. Armando Obispo was daarna dichtbij de gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal op de lat terecht komen. In de slotfase bepaalde Joey Pelupessy de eindstand op 4-2 door hard en hoog raak te schieten.

FC Groningen heeft door de winst nu elf punten uit elf wedstrijden en staat daarmee op de 14e plaats.