Europaweg is komend weekend op twee plekken dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De Europaweg is vanaf vrijdagavond 22.00 uur op twee plekken dicht. Onder het ringweg-viaduct rijdt vanaf het hele weekend geen verkeer richting het centrum. De gemeente sluit de weg ook in beide richtingen af bij de Kieler Bocht.

De afsluitingen zijn nodig, omdat aannemerscombinatie Herepoort komend weekend werkzaamheden verricht aan het viaduct.

Verkeer vanuit het centrum richting Hoogezand kan omrijden via de Herningweg, de Bornholmstraat en de Bergenweg. Daar kan het verkeer de zuidelijke ringweg op en via knooppunt Euvelgunne richting Hoogezand. Verkeer vanuit Hoogezand richting het centrum en het UMCG wordt omgeleid via de oostelijke ringweg.

Ook kan het verkeer vanaf de zuidelijke ringweg bij de Europaweg niet links afslaan richting het centrum van de stad. Dat verkeer kan na de afrit rechtsaf slaan en via de Herningweg, de Bornholmstraat en de Sontweg naar de Europaweg rijden.