Eiergooier actief in Lewenborg, Beijum en Meerstad

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

In de wijken Lewenborg en Beijum en in het dorp Meerstad is de laatste weken een eiergooier actief. In de WhatsApp Buurtpreventiegroep wordt aandacht gevraagd voor de situatie.

“We hebben de afgelopen periode van meerdere personen een bericht gekregen van wie hun huis en ramen één of meerdere keren zijn bekogeld met rauwe eieren en fruit”, staat te lezen in de buurtpreventiegroep. Met name huizen langs stille paadjes zouden de voorkeur genieten om bekogeld te worden. “Wellicht zijn er nog meer huizen bekogeld. Indien gewenst kunnen deze bewoners zich bij ons melden, om eventuele vervolgstappen te overleggen.”

Op sociale media melden mensen dat het bekogelen ook in Oosterhoogebrug gebeurt. Er wordt gemeld dat het schoonmaken een erg vervelend klusje is. Wie er voor verantwoordelijk is, is onbekend. Betsy schrijft: “Dit is dus bij mij ook gebeurd afgelopen zomer. Ik had net de ramen schoon en ja hoor, eieren er tegen aan.” Els: “Afgelopen vrijdagavond zijn in Meerstad eieren gegooid tegen onze ramen.” In de appgroep wordt gevraagd om een oogje in het zeil te houden.

Deel dit artikel: