Driehonderd kinderen zoeken met lantaarns naar vermiste vrienden in maïsdoolhof

nieuws
Foto: Jornand Veldman / ingezonden

In het maïsdoolhof bij Meerstad vond zaterdagavond een lantaarntocht plaats. Volgens Sandrina Scholte van de organisatie was het een groot succes.

Hoi Sandrina! Een lantaarntocht …
“Ja. Het was super leuk. Eind juli hebben we het maïsdoolhof geopend. Gisteravond vond er een afsluitende activiteit plaats. De paden worden modderiger en de boer wil heel graag zijn maïs oogsten. Om nog één keer van het doolhof te genieten organiseerden we een lantaarntocht, waarbij er plaats was voor maximaal driehonderd kinderen. Bij deze tocht gingen kinderen op zoek naar vermiste vrienden.”

Vertel …
“We hadden twee groepen. Een groep met de jongste kinderen, die om 18.00 uur van start gingen, en een groep met wat oudere kinderen die om 19.30 uur mochten starten. Beide groepen gingen allereerst luisteren naar een verhaal. Het was het verhaal van een piraat die liet weten dat hij verschillende vrienden was kwijtgeraakt in het doolhof. En deze moesten gevonden worden.”

En terwijl het langzaam donker wordt, op zoek gaan naar de vrienden …
“Klopt. Dat gebeurde in groepjes, waarbij elk groepje een lantaarn mee kreeg. En dat was super leuk. De weergoden waren ons ook goed gezind. Van tevoren, en na afloop, regende het, maar tijdens de activiteit bleef het droog. Daar waren we erg blij mee. En de kinderen hebben zich optimaal vermaakt. Ze kwamen tijdens hun tocht Spongebob tegen, maar ook een zeemeermin en een kikker. En het goede nieuws is, is dat uiteindelijk iedereen gevonden is.”

Het maïsdoolhof. Het was een succes hè?
“Dat kun je wel zeggen. We hebben dit seizoen bijna vierduizend mensen mogen verwelkomen. We hebben ook hele leuke reacties mogen ontvangen. Opa’s en oma’s kwamen met hun kleinkinderen, volledige gezinnen kwamen langs. En iedereen was enthousiast en onder de indruk. We kunnen terugkijken op een heel goed en mooi seizoen.”

En dan is de vraag logisch. Volgend jaar weer?
“Als het aan ons ligt wel. Ja, dat klinkt een beetje gek, maar we zijn ook afhankelijk van andere partijen. De boer moet het bijvoorbeeld ook willen. We gebruiken immers toch zijn land. En daarnaast moeten we natuurlijk rekening houden met andere omstandigheden. De afgelopen jaren hebben wel laten zien dat er snel een kink in de kabel kan komen. Maar ijs en weder dienende zijn we volgend jaar weer van de partij.”