Donar zet coach Matthew Otten aan de kant: ‘Chemie tussen team en coach was onvoldoende’

sport
Matthew Otten (staand - rechts) en Andrej Stimac (zittend - links) - Foto: Gerrie van der Boom

Het bestuur van Donar en technisch directeur Drago Pasalic hebben besloten niet verder te gaan met hoofdcoach Matthew Otten. Dat maakte de club donderdagmiddag bekend.

Volgens het bestuur van de club is de reden voor het ontslag van de 40-jarige Nederlands-Amerikaanse coach de ‘ontwikkeling van het team en de ontwikkeling van de coach’. Het bestuur en technisch directeur Drago Pasalic laten weten: “De afgelopen weken zijn regelmatig gesprekken geweest over verwachtingen, verbeteringen en prestaties die passen bij Donar. Dit betrof niet alleen het functioneren van de hoofdcoach maar ook van het team. Daarbij is gebleken dat de chemie tussen het team en de hoofdcoach onvoldoende is.”

Donar presteert dit seizoen uitzonderlijk slecht. De Groningse basketbalformatie wist nog niet één officiële wedstrijd te winnen. Het verlies tegen de Estse club BC Kalev van afgelopen woensdag lijkt de druppel te zijn geweest voor het bestuur. Otten leek afgelopen week juist alles op alles te zetten om Donar op de rit te krijgen. Hij verliet zijn bijbaan bij de Nederlandse basketbalmannen om zich op zijn werk in Groningen te kunnen richten.

Assistent-coach Andrej Stimac wordt waarnemend hoofdcoach bij Donar. Ondertussen zoekt het bestuur van Donar naar een nieuwe hoofdcoach.