Districtsbeker: Monsterscores voor Groninger clubs

sport
Foto Andor Heij

De meeste clubs uit de gemeente Groningen wonnen zondag hun duels in de districtsbeker met hoge scores tegen lager spelende tegenstanders. Be Quick 1887 en GRC Groningen haalden zelfs de dubbele cijfers.

Be Quick 1887 uit de vierde divisie was in Finsterwolde vele maten te groot voor vierdeklasser BNC. Het werd 13-0. BNC wist de schade ruim een half uur tot één doelpunt te beperken, maar daarna werd het prijsschieten. Han van Dijk scoorde vijf keer. Tiuri Schieving en Yoran Cats maakten er drie.

Eersteklasser GRC Groningen won de uitwedstrijd tegen derdeklasser Muntendam ook met enorme cijfers: 10-1. Erwin Alt maakte er drie. Danny Bult en Rens Wardenier maakten ieder twee doelpunten.

Eersteklasser GVAV Rapiditas won bij vierdeklasser Siddeburen met 6-1. Siddeburen stond al snel met tien man op het veld na twee keer geel. Serdan Bayrak en Ingmar Liezenga scoorden twee keer voor GVAV.

Derdeklasser Engelbert ging op bezoek bij vijfdeklasser Drieborg en won met 6-0. Yannick Mugabe maakte er twee voor Engelbert.

De reserves van GVAV Rapiditas haalden het niet. Op sportpark Kardinge won eersteklasser WVV met 3-0.

Zaterdag wisten VV Groningen, Gorecht, Velocitas, HFC’15, The Knickerbockers en Mamio al de volgende bekerronde te bereiken. PKC’83 deed dat donderdag al.