Danny Buijs ontslagen bij KV Mechelen: “Net als bij de FC worden er te makkelijk goals weggeven”

nieuws
Foto: Sportphotoagency.com

Danny Buijs is na twaalf wedstrijden ontslagen als hoofdcoach van KV Mechelen. Buijs was van 2018 tot afgelopen seizoen trainer van FC Groningen.

Directeur Frank Lagast van KV Mechelen laat weten: “Danny Buijs had als opvolger van Wouter Vrancken absoluut geen makkelijke taak. We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing.” KV Mechelen staat op dit moment dertiende in de Jupiler Pro League waarbij er elf punten werden vergaard. Afgelopen weekend werd er met 3-0 verloren van Gent.

Yannick Martin: “Danny Buijs had grote schoenen te vullen”
Yannick Martin is onafhankelijk voetbalwatcher in België: “Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing. Met de prestaties ging het niet goed. Voor Buijs is het ook jammer. Hij heeft ook niet de kans gekregen om bij KVM iets op poten te zetten. Enerzijds heeft dat met de erfenis te maken. Vrancken was een hele goede coach. Buijs had grote schoenen te vullen. Maar anderzijds is er ook de selectie. Het ontbreekt de selectie aan kwaliteit. En dat is wel iets waar Buijs op zich niet zo veel aan kon doen.”

“Achterin werden makkelijk doelpunten geslikt, in de aanval werd er weinig klaargespeeld”
Martin maakt ook een vergelijking met FC Groningen. “Het spelbeeld was de afgelopen weken in grote lijnen vergelijkbaar met de laatste maanden toen hij coach bij FC Groningen was. Achterin liep het voor geen meter. Er werden heel makkelijk doelpunten geslikt, en in de aanval werd heel weinig klaargespeeld. Als je dat niet kunt keren, dan begint het te morren. In Nederland zijn er dan witte zakdoekjes, hier in België laat men zich horen via sociale media. En ja, het publiek van KVM is een kritisch publiek. En het is logisch gevolg. Als je nu tijdens de herfst richting de degradatiezone zakt, dan moet er iets gebeuren. Voor Buijs is dat jammer. Maar duidelijk is dat KVM voor hem een maatje te groot was.”

Daniël Theelen: “Opmerkelijk dat ze niet even gewacht hebben”
Daniël Theelen volgt voor OOG Tv FC Groningen op de voet: “Ik vind het een opmerkelijke beslissing. Ze hebben niet gewacht op de winterstop, terwijl het plan was om samen wat op te bouwen. Buijs heeft niet de tijd gekregen om wat op te bouwen. En eigenlijk wordt hij nu afgerekend op drie verlieswedstrijden op rij, waarbij moet worden opgetekend dat dit wedstrijden waren tegen Gent, Anderlecht en Club Brugge. Dat is hetzelfde als een gemiddelde club in Nederland tegen Ajax, PSV en Feyenoord moet spelen. Komende week moet KVM tegen Standard Luik, en daarna volgen wat makkelijkere tegenstanders. Dus het is wel opmerkelijk dat ze niet nog even gewacht hebben.”

“Vorig seizoen eindigde men op de zevende plek”
Theelen sluit zich aan bij de woorden van Martin: “Er moesten inderdaad grote schoenen gevuld worden. KVM eindigde vorig seizoen op de zevende plek. Er is heel goed gepresteerd. En de verwachtingen waren hooggespannen. Onlangs vertrok de technisch directeur, en dat is toch vaak al een teken aan de wand. Juist een technisch directeur heeft het vertrouwen gegeven aan Buijs.”

“Voor Buijs zal zich ongetwijfeld weer een leuke uitdaging aan gaan dienen”
Over hoe het nu verder moet met Buijs is Theelen duidelijk: “Hij moet even afwachten, maar ik ben er van overtuigd dat er zich weer een leuke uitdaging aan zal dienen. Dit is niet dramatisch voor zijn carrière. Het is niet het huwelijk geworden waar op gehoopt was. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit een grote smet zal zijn. Op zich heeft Buijs het onder de gegeven omstandigheden ook best nog wel goed gedaan.”