CDA wil meer hulp van gemeente bij aankoop van schoolspullen voor kinderen

nieuws
Foto: Pixabay

De gemeente moet gezinnen helpen die in de problemen komen omdat ze de schoolspullen voor hun kinderen niet meer kunnen betalen. Dat vindt de raadsfractie van het CDA.

Groningen kent diverse regelingen voor kinderen uit minimagezinnen. Maar door de huidige inflatie en energiearmoede zich we dat meer gezinnen in de problemen komen die nu nog geen recht hebben op dergelijke regelingen. Het CDA vindt dat er gekeken moet worden op welke manier zij daar wel aanspraak op kunnen maken.

Zo zijn er ouders die geen geld hebben voor fietsen, sportlessen, rugtassen of laptops. Onder andere Stichting Leergeld zet zich in voor deze kinderen en probeert hen te ondersteunen, De stichting wil dat de norm om aanspraak te maken op ondersteuningsregelingen wordt verruimd.

De raadsfractie van he CDA wil weten of het gemeentebestuur de toeslagen en regelingen wil oprekken, en leerlingen wil helpen die vanwege geldgebrek essentiële spullen niet zelf kunnen aanschaffen.