Bus keert donderdag voor heel even terug op Grote Markt voor waterstofcampagne

nieuws
Foto: Matti Blume - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72927490

Halverwege juli stond er voor het laatst een bus op de Grote Markt. Komende donderdag keert één bus voor heel even terug op het marktplein. Dan trapt de gemeente haar campagne om ‘waterstof-hoofdstad’ van Europa te worden af.

De gemeente Groningen is onlangs een campagne rond waterstof gestart. Om de campagne officieel af te trappen, zetten de gemeente, Marketing Groningen en Qbuzz komende donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur een waterstofbus op de Grote Markt.  Bij de bus staan ook de waterstofboot van het Alfa-college en een groot waterstofmolecuul.

In de waterstofbus van Qbuzz kunnen bezoekers meer te weten komen over waterstoftechnologie. Ook maken geïnteresseerden kans op een tour door ‘Hydrogen Valley’, een rondrit langs verschillende plekken waar aan waterstoftechniek wordt gewerkt.

Met de campagne willen de gemeente en partners op het gebied van waterstof aan het publiek laten zien wat het betekent voor Groningen om Europees koploper te worden op dit gebied. In Groningen wordt gewerkt aan een volledig functionerende groene waterstofketen, met als centraal punt de Eemshaven: het ‘groene stopcontact’ van Nederland. Op andere plekken worden experimenten gedaan met grootschalige productie van betaalbare waterstof. Verschillende Groningse streekbussen, veegwagens en vrachtauto’s rijden nu al op waterstof.