Bewoner die gekneveld werd aangetroffen na woningoveral niet gewond, politie zoekt getuigen

nieuws
Foto: Andries Oord

De bewoner van een woning aan het Winschoterdiep die vrijdag aan het einde van de middag gekneveld werd aangetroffen is niet gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kan niet veel vertellen over wat er gebeurd is, omdat dit het onderzoek naar de toedracht kan verstoren. Aan het einde van de middag troffen bekenden het slachtoffer gekneveld aan in diens slaapkamer. Volgens de politie is de man niet gewond geraakt, maar is hij vanwege de situatie wel medisch gecontroleerd. In en rond de woning is direct een onderzoek gestart naar de toedracht. Er is gesproken met de bewoner en ook met omwonenden. Ook is er een sporenonderzoek gedaan.

Om een volledig beeld te krijgen is de politie op zoek naar getuigen en naar mensen die eventueel in bezit zijn van video- of fotomateriaal. Zo komt men graag in contact met mensen die dashcambeelden of deurbelcamera’s hebben. Ook komt de politie graag in contact met mensen die vrijdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur iets verdachts hebben gezien aan het Winschoterdiep. De politie benadrukt dat al hoe onbelangrijk iets ook lijkt, dit gewoon gemeld moet worden omdat het net dat ene puzzelstukje kan zijn dat gezocht wordt. Bij de woningoverval zouden meerdere spullen uit de woning gestolen zijn. Ook hier doet de politie onderzoek naar.