Zwaar ondermaats FC Groningen onderuit op het Kasteel

sport
Foto via FC Groningen

FC Groningen heeft zaterdagmiddag verloren van Sparta Rotterdam. Op het Kasteel vertoonde FC Groningen zeer matig spel, maar kwam het halverwege de tweede helft nog wel op voorsprong. Spartaan Vito van Crooij bepaalde vanaf de stip de einstand op 2-1. 

Trainer Frank Wormuth startte in een andere formatie: 5-4-1. De Duitser hoopte daarmee de verdedigende kwetsbaarheden op te lossen, maar zag dat Sparta de sterkere ploeg was in de eerste helft.

Afgekeurde treffer
De Rotterdammers leken zelfs op voorsprong te komen. Een vrije trap van Vito van Crooij bleef hangen in de doelmond en werd uiteindelijk binnen getikt door Adil Auassar. De Spartaanse middenvelder stond echter buitenspel volgens de VAR. Michael Verrips voorkwam met een paar goede reddingen dat de Groningers voor rust op achterstand kwamen.

Na rust
Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Sparta bleef de bovenliggende partij en zag de tegenstander moeite hebben met de bal naar de juiste kleur te spelen. Desondanks kwam FC Groningen tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Uit een voorzet van Isak Maatta, die een matige wedstrijd speelde, kopte Ricardo Pepi raak. De Amerikaanse spits tekende voor zijn eerste Groninger treffer.

Feestje van korte duur
Lang mochten de Groningers niet genieten van de voorsprong. Even later kopte Sven Mijnans uit een hoekschop bij de eerste paal zijn Sparta langszij: 1-1.

Na een overtreding van Mike te Wierik kreeg de thuisploeg in de laatste minuten nog een strafschop. Vito van Crooij stuurde Verrips naar de verkeerde hoek en maakte het een pijnlijke avond voor FC Groningen. De eindstand: 2-1 voor Sparta.

 

Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie wegens de interlandonderbreking. Op zaterdag 1 oktober hervat FC Groningen de competitie in eigen huis tegen AZ om 18.45 uur.