Zaterdag Letterenfestival bij Harmoniegebouw

nieuws

De Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit houdt komende zaterdag 17 september het Letterenfestival. Dat is een feestelijke middag rond de wereld van het Letterenonderzoek.

Het Harmoniegebouw en de pleinen zijn zaterdag omgebouwd tot een wetenschappelijk festivalterrein met bijna 60 verschillende activiteiten. Bezoekers kunnen met onderzoekers in gesprek gaan, maar ook deelnemen aan diverse workshops en wetenschappelijke experimenten. Ze kunnen een rondleiding volgen door de joodse buurt van de stad, of door het Groningen van de middeleeuwen. Ook worden verschillende lezingen gegeven, zoals over de Mongoolse reiziger en diplomaat Rabban Sauma. Die maakte in de dertiende eeuw een reis zoals Marco Polo, maar dan in tegengestelde richting: van Peking naar Rome en Parijs.

Theatergroep De Kale voert de voorstelling Het Land van Belofte op. Daarin worden bezoekers uitgedaagd om in de huid te kruipen van een tafelend gezelschap van zo’n 500 jaar geleden. De personages begeven zich daarbij tussen de gasten. Verder is er live muziek en zijn er foodtrucks en een buitenbar. Het festival vindt plaats in en rond het Harmoniegebouw aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 26, en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.