Vrouw (21) uit Stad hoeft niet opnieuw de cel in voor bedreigen agenten met mes

nieuws
Foto Rick ten Cate. Tencatefotografie.nl

Een 21-jarige vrouw uit Groningen werd vrijdagochtend veroordeeld tot achttien dagen celstraf voor het bedreigen van politieagenten met een mes. Daarnaast kreeg de vrouw een voorwaardelijke taakstraf opgelegd.

Dat melden RTV Noord en DvhN vrijdagmiddag.

De vrouw hoeft echter niet opnieuw de cel in, want ze zat al achttien dagen in voorarrest. De staf van de rechtbank is gelijk aan de eis van het OM. Hoewel de officier van justitie vindt dat het incident veel impact heeft gehad op de agenten, benadrukt ook het OM dat de vrouw ernstig overstuur was en zichzelf niet in de hand had.

Het incident vond op 5 december vorig jaar plaats bij De Driemaster in Lewenborg, een logeerhuis voor jongeren met een verstandelijke beperking. De agenten werden opgeroepen naar het pand aan De Fok, omdat de vrouw met een mes rondliep. Eenmaal aangekomen rende de vrouw, die op dat moment flink overstuur was, op de agenten af met het steekwapen. Daardoor zagen de dienders zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen, voordat ze de vrouw konden overmeesteren.