Veel rookontwikkeling bij brand in natuurgebied Sassenhein bij Haren

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Aan de Erasmuslaan in Haren heeft zaterdagavond een forse natuurbrand gewoed. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 18.10 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “De brand woedt in een stuk veld achter woonzorgcomplex Erasmusheem”, vertelt Wind. “De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De rook was vanaf de Driebondsweg in Stad al goed te zien. Brandweerlieden hebben met behulp van verschillende stralen hogedruk voorkomen dat de brand zich verder uit kon breiden. Daarna heeft men nabluswerkzaamheden verricht.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl