Veel publiek bij open dag Dierenambulance Groningen: “Mensen waren onder de indruk”

nieuws

De open dag van de Dierenambulance Groningen is zaterdag een groot succes geworden. Volgens André Nijdam kwamen veel mensen een kijkje nemen.

Hoi André! Dit was de eerste open dag sinds lange tijd hè?
“Ja, dat klopt. De laatste open dag resulteert van voor de coronacrisis, dus dat is zo’n drie jaar geleden. Dit jaar konden we gelukkig onze deuren weer voor het publiek openen, en we kunnen concluderen dat het een succes is geworden. Ik denk dat we tussen de 250 en 300 man over de vloer hebben gehad. Dat is iets minder dan drie jaar geleden, maar het is wel verklaarbaar. Er wordt momenteel veel georganiseerd, de keuze is reuze, en mensen kunnen niet op twee plekken tegelijk zijn.”

Hoe zag jullie open dag er uit?
“Vrijdag zijn we druk bezig geweest om alles op te bouwen en in te richten. We wilden vandaag zoveel mogelijk laten zien en daarom hebben we gekozen voor rondleidingen. Onze vrijwilligers namen groepjes mensen op sleeptouw en laten hen de verschillende onderdelen zien. Van de hokken waar de dieren verblijven tot de uitvaartverzorging die wij ook aanbieden.”

Waar waren mensen nu het meest van onder de indruk?
“We lieten onder andere een film zien. Onze medewerkers hebben een tijdlang bodycams gedragen waarmee we inzichtelijk hebben gemaakt welke meldingen er nu zoal bij ons binnen komen. Daar waren mensen wel heel verbaasd over, dat ons werk veel diverser is dan wat men dacht. En ook de uitvaartverzorging. Veel mensen wisten niet dat we dat hebben. Maar dat kunnen wij dus ook aanbieden.”

Als je kijkt naar de bezoekers. Een gemêleerd gezelschap?
“Absoluut. Van jong tot oud. Voor de allerjongsten was er overigens ook genoeg te beleven. Ze konden zich laten schminken, er was een treintje, we hadden een verkleedwedstrijd en er vond een papegaaienshow plaats. Die show was erg populair, want iedere keer zat de zaal helemaal bomvol.”

En nu is het opruimen geblazen?
“De open dag zit er inderdaad op, en het opruimen hebben we inmiddels ook al geklaard. En weet je. Het is goed om te zeggen dat ik ontzettend trots ben op onze vrijwilligers. Ik heb vandaag veel passie gezien. Ik denk dat wij bij Dierenambulance Groningen mensen hebben rondlopen met een mentaliteit waar een gemiddelde werkgever jaloers op zou zijn.”