Vanaf 10 oktober (langdurige) verkeershinder op Vrijheidsplein en westelijke ringweg

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Vanwege geplande aanpassingen op de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan, vinden vanaf 10 oktober tot en met het komende voorjaar langdurig werkzaamheden plaats op het Vrijheidsplein en de aansluiting met de westelijke ringweg. Daar gaan diverse afsluitingen mee gepaard, waarvan een aantal lang zal duren.

Dat maakte Groningen Bereikbaar donderdag bekend.

Vanaf maandag 10 oktober is de verbinding tussen de westelijke ringweg (N370) en de Leonard Springerlaan (MartiniPlaza) afgesloten. Vanaf dat moment kan het verkeer vanaf het Vrijheidsplein niet meer rechts afslaan naar de Leonard Springerlaan. Ook het verkeer op de Leonard Springerlaan kan dan niet meer afslaan naar de westelijke ringweg. Tot en met april volgend jaar is de Leonard Sprengerlaan alleen bereikbaar via de Paterswoldseweg.

Eind oktober gaat ook de westelijke ringweg dicht tussen het Vrijheidsplein en de afslag naar de Zeeheldenbuurt. Verkeer in de andere richting kan het Vrijheidsplein nog wel bereiken via de Ring-West, maar kan maar over één rijstrook rijden. Groningen Bereikbaar verwacht dan ook extra drukte op dit weggedeelte.