Treinverkeer tussen Lelystad en Dronten pas medio december hersteld

nieuws
Foto: TreinBas - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77275321

Spoorbeheerder ProRail verwacht dat het treinverkeer tussen Lelystad en Dronten half december weer opgestart kan worden. Tot die tijd rijden de treinen van NS tussen Groningen en de Randstad enkel via Zwolle en Amersfoort.

Het heeft allemaal te maken met een incident op 2 september nabij Swifterbant in Flevoland. Daar kwam de hoogspanningskabel te dicht bij de bovenleiding. Dat zorgde voor kortsluiting en brand. Over een traject van zeven kilometer moeten onder meer de bovenleiding, kabels, seinen en relaiskasten vervangen worden. De kosten lopen in de miljoenen.

Het herstel duurt extra lang omdat er volgens ProRail sprake is van een schaarste aan materiaal en personeel. Tussen Lelystad Centrum en Dronten rijden tot half december bussen.