Toerit naar A7 vanaf rotondes Laan Corpus den Hoorn twee weken dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De toerit naar de A7 richting Drachten, vanaf de rotondes bij het Stadspark, is vanaf dinsdagochtend 06.00 uur afgesloten vanwege werkzaamheden. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

De toerit blijft afgesloten tot woensdag 12 oktober 06.00 uur. “Tijdens de afsluiting gaan we barriers plaatsen en brengen we de markeringen aan vanaf de rotondes tot op de rijbanen van de A7”, vertelt Aanpak Ring Zuid. “Ter hoogte van afrit Hoogkerk vervangen we de voegen op de rijbaan en wordt de weg verbreed. Door de verbreding is er na de afsluiting een extra rijstrook richting Drachten beschikbaar.”

De afsluiting is daarnaast nodig om ruimte te maken zodat bouwverkeer en medewerkers veilig kunnen werken aan de renovatie van het viaduct boven de busbaan van Hoogkerk. De sloop van het viaduct bij Hoogkerk is inmiddels afgerond, volgende week wordt er gestart met de betonstort.” Verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de oprit naar de A28 richting het Julianaplein. Verkeer op de westelijke ringweg (N370) wordt omgeleid via de afrit naar Hoogkerk (Hoendiep). Dit verkeer kan vervolgens via het Hoendiep en Hoogkerk de A7 op richting Drachten.