Ten Boer viert zaterdag het Groninger Oogstfeest

nieuws
Foto: Rebekka D via Pixabay

Op de zelfoogsttuin Wolddijk in Ten Boer wordt zaterdag de eerste editie van het Groninger Oogstfeest gevierd. De hele dag vinden er diverse activiteiten plaats.

“We hebben een veelzijdig programma voor jong en oud weten samen te stellen”, laat de organisatie weten. “Zo hebben we gastspreker Ruben Jacobs uitgenodigd. Jacobs is socioloog en hij probeert zijn pessimisme over onze toekomst op deze planeet te overwinnen, en gaat op zoek naar hoop en moed. Maar er zijn ook verschillende workshops waarbij je kunt leren om zuivel te maken, om te fermenteren en om te wecken. Ook is er livemuziek.”

En wat is een oogstfeest zonder proeverij. “De ‘Cook in Residence’ is Kee Terpstra van De Keeterij. Overdag kun je haar hapjes proeven en ’s avonds kun je aanschuiven voor een driegangendiner waar voor gereserveerd moet worden.” Naast Ten Boer kun je ook op andere plekken in de provincie het Groninger Oogstfeest vieren. In Bad Nieuweschans, Bedum, Den Andel, Hornhuizen, en Stedum kun je meedoen aan de activiteiten. Het Groninger Oogstfeest is een initiatief van Stichting Groninger Voedseltuinen.

Het programma in Ten Boer begint om 10.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Een programmaoverzicht vind je op deze website.