Stikstofbezwaar tegen supermarkt Ter Borch bij Raad van State; ontwikkelaar wil snel bouwen

nieuws
Impressie via BUN Projectontwikkelaars

Tegenstanders van de nieuw te bouwen supermarkt in Ter Borch (de nieuwe wijk in Eelderwolde, vlak onder de Stad) stonden dinsdagochtend opnieuw tegenover de ontwikkelaar en de gemeente Tynaarlo bij de Raad van State.
Ze
willen via een procedure voorkomen dat de bouw van de supermarkt snel van start gaat.
Volgens RTV Drenthe wil de projectontwikkelaar nog voor het einde van het jaar beginnen met de bouw van de omstreden supermarkt. De tegenstanders van de supermarkt hebben echter de stikstofplannen van het kabinet aangegrepen om de bouw tegen te houden. Ze vinden dat de supermarkt gaat zorgen voor meer autoverkeer in de omgeving van natuurgebied De Onlanden, waardoor er meer stikstof in het gebied terecht komt.

Met de zitting van dinsdag willen de tegenstanders de bouw van de supermarkt stilleggen, totdat er een uitspraak is in een bodemprocedure. In december besloot de gemeente Tynaarlo dat de supermarkt er alsnog mocht komen. In maart stapten de tegenstanders ook al naar de Raad van State om het nieuwe bestemmingsplan te schorsen. Daar zette de Raad van State in juni een streep door.

Ter Borch grenst aan Groningen, maar ligt in de gemeente Tynaarlo. Er is vele jaren ruzie over de komst van een supermarkt. Een deel van de bewoners van de relatief nieuwe woonwijk wil graag een supermarkt in de buurt. Andere bewoners van Eelderwolde zijn bang dat de supermarkt gaat zorgen voor meer autoverkeer, waardoor er problemen zouden ontstaan rond de verkeersveiligheid.