Storingsgevoelige brug bij Dorkwerd wordt recht gelegd

nieuws
Foto Andor Heij. Brug bij Dorkwerd

Aan de brug over het Van Starkenborghkanaal bij Dorkwerd wordt vanaf zondagavond tot en met dinsdagmiddag gewerkt. Dit om storingen in de toekomst te voorkomen.

Tijdens de werkzaamheden is zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer voor bepaalde periodes gestremd. Het wegverkeer wordt via borden omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft bericht gehad wanneer er niet langs de brug gevaren kan worden.

De brug bij Dorkwerd heeft een verhoogd risico op storingen. Dat komt doordat het beweegbare deel van de brug een klein beetje scheef loopt. Bij harde wind kunnen er dan storingen ontstaan. Om dit verder te voorkomen wordt de brug recht gelegd. Vervolgens wordt er getest of alles goed is gegaan.