Stadjer (44) krijgt alsnog tachtig uur werkstraf voor vier jaar oude oplichtingszaak

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Bijna vijf jaar nadat een 44-jarige Groninger voor de laatste keer iemand oplichtte via Marktplaats, hoorde de Stadjer vrijdagochtend dat hij alsnog tachtig uur werkstraf uit moet voeren voor de misdrijven.

De Stadjer moet ook zo’n drieduizend euro terugbetalen aan de Staat en zijn slachtoffers.

De man bood tussen 2015 en 2018 spullen aan via advertentiewebsite Marktplaats. Slachtoffers van de oplichting betaalden voor de producten, maar zagen ze nooit. De man zou het geld hebben gebruikt om een gokverslaving te bekostigen.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij enkel heeft gedacht aan zijn eigen financieel gewin. Maar de rechter hield ook rekening met het feit dat de Stadjer sinds 2009 niet voor strafbaarheden is veroordeeld en sinds zijn aanhouding in september 2018 niet opnieuw met de politie in aanraking is gekomen. Daarnaast is de man nu af van zijn gokverslaving en leidt de Stadjer een stabiel leven.

Ook de lange aanlooptijd naar de stafzaak werd meegenomen in de strafmaat. Maar de rechter voldeed de zaak niet met alleen een schuldigverklaring, zoals de advocaat van de Stadjer twee weken geleden bepleitte.