Slachtoffer steekpartij Asingastraat is 27-jarige man: “Verdachte nog niet aangehouden”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De persoon die zaterdagavond ernstig gewond raakte bij een steekpartij op de Asingastraat is een 27-jarige man uit Stad. Dat laat de politie zondag weten.

De steekpartij vond plaats rond 21.50 uur. “Hulpverleners hebben het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht, en wij zijn direct begonnen met een onderzoek naar de toedracht”, vertelt een politiewoordvoerder. “Op dit moment zijn we op zoek naar de verdachte. Bij het onderzoek proberen we op verschillende vragen antwoord te krijgen. Wat is bijvoorbeeld de aanleiding geweest voor het incident? En wie is de verdachte? Bij het zoeken naar antwoorden hebben we direct sporen- en een buurtonderzoek gedaan. Ook kijken we of er camerabeelden beschikbaar zijn.”

Tips
Mensen die meer informatie hebben, die iets gezien hebben, of die mogelijk in bezit zijn van camerabeelden, kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Ook kan het tipformulier op deze website worden ingevuld.

“Minutieus onderzoek”
Volgens nieuwsfotografen duurde het onderzoek op de Asingastraat tot in de nachtelijke uren. “Vrij snel na het incident kwam de Forensische Opsporing ter plaatse”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Er werd minutieus onderzoek gedaan waarbij verschillende sporen veilig werden gesteld.” Een groot deel van de avond, en een deel van de nacht, was de Asingastraat deels afgesloten voor het verkeer.