Regentonnen voor tien bewoners Petrus Hendrikszstraat

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Met de verloting van regentonnen in de Korrewegwijk gaf wethouder Mirjam Wijnja afgelopen zaterdag het officiële startsein van voor de inzet van wijkklimaatambassadeurs Hoogkerk, Vinkhuizen, de Korrewegwijk, de Oosterpoort, Helpman, het Noorderplantsoenbuurt en De Hoogte.

Tien inwoners van de Petrus Hendrikszstraat kregen zaterdag te horen dat er kosteloos een regenton wordt aangelegd in de tuin door woningcorporatie Lefier. De regentonnenactie, kwam vanuit wijkklimaatambassadeur Daniele Toffoletto uit de Korrewegwijk.

Wijkklimaatambassadeurs zijn bewoners die zich vrijwillig inzetten voor het vergroenen en klimaatbestendig maken van hun eigen buurt. Ze gaan samen met andere organisaties en wijk- of straatbewoners aan de slag met klimaatadaptieve activiteiten in hun eigen buurt. Denk daarbij aan het vergroenen van voortuinen en versteende gebieden, maar ook het vergroten van de bewustwording over klimaatadaptatie in de wijken.