Regen mag de pret niet drukken op taptoe van hoog niveau in Ten Boer (foto’s)

nieuws
Foto: Lina Mensinga

De feest- en lichtweek in Ten Boer is vrijdagavond afgetrapt met een taptoe. Het publiek kreeg vier showbands te zien, waarvan er drie afgelopen zomer hoge ogen gooiden op het Wereld Muziek Concours, WMC.

De taptoe vond plaats op de sportvelden van voetbalvereniging Omlandia. Vanaf 20.00 uur werd het publiek in de stemming gebracht met de muziek van dweilorkest De Volharding uit Ten Boer. Vanaf 20.30 uur volgde er een muzikale avond. De regen mocht de pret ook niet drukken, hoewel ze in Ten Boer heel graag getekend hadden voor een mooie nazomeravond.

Het publiek kreeg Het Kamper Trompetter Korps te zien. Zij brachten hun show ‘Move to the Beat’ ten gehore. Afgelopen zomer ontbraken ze op het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona was de voornaamste reden van het ontbreken op de Olympische Spelen voor showbands. Daarna volgde de show van de van Limburg Stirum band uit Wezep. Met de show ‘Inside’ behaalde vLS twee keer goud op het WMC. De March en Showband Rheden was ook present in Ten Boer. Ook zij behaalden op het WMC een gouden medaille. Het slotakkoord was voor de Junioren van Door Vriendschap Sterk uit Katwijk. Jong DVS, bestaande uit jongeren tussen de 7 en 17 jaar oud, liet horen hoe mooi het is om samen muziek te maken.

Ook de komende dagen vinden er in Ten Boer allerlei activiteiten plaats. Zo is er zaterdag vanaf 12.00 uur een braderie in het centrum van het dorp. Meer informatie vind je op deze website.

Foto: Lina Mensinga
Foto: Lina Mensinga
Foto: Lina Mensinga
Foto: Lina Mensinga
Foto: Lina Mensinga
Foto: Lina Mensinga