PVV gaat op toer door de gemeente: “We willen met mensen in gesprek, welke problemen spelen er?”

nieuws
Dennis Ram (PVV) Foto: Danja de Jonckheere

De fractie van de PVV gaat de komende periode de wijken en de dorpen in. Volgens fractievoorzitter Dennis Ram wil de partij weten wat er zoal speelt en leeft in de gemeente.

Hoi Dennis! Jullie beginnen in Selwerd en Paddepoel hè?
“Klopt. Op zaterdag 1 oktober zijn we van 13.00 tot 16.00 uur te vinden in de buurt- en speeltuinvereniging aan de Elzenlaan. Het concept is eigenlijk heel simpel. Mensen uit de wijk kunnen met ons in gesprek. Als partij willen wij weten wat er speelt. Heb je problemen met de hulpverlening, heb je klachten over de wijkvernieuwing, erger je je aan voorzieningen die niet doeltreffend zijn. Al die verhalen willen wij heel graag horen.”

Waarom beginnen jullie specifiek in deze wijken?
“De opkomst in deze wijken was bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen heel laag. We hebben het dan over een opkomstpercentage van twintig procent. De mensen zijn het vertrouwen in de politiek kwijt. En ik snap dat wel. Er is in Selwerd de afgelopen jaren veel beloofd op het gebied van wijkvernieuwing, maar er is maar weinig van de grond gekomen. En dan is dit het gevolg. Er wordt iets toegezegd, maar het komt niet. En als dat keer op keer gebeurd, dan denk je. Laat maar. Ik zeg niet dat wij het tij gaan keren, maar we willen wel een poging ondernemen.”

Om daar op in te haken. Wordt de last op je schouders hiermee niet heel groot? Gaan mensen je niet als een superman zien?
“Haha. Omdat we een eenmansfractie zijn hebben we uiteraard onze beperkingen. Maar wat we willen is dat de problemen die wij signaleren naar de gemeenteraad gebracht gaan worden. En dat heeft effect hè? In de afgelopen periode hebben we aandacht besteed aan de parkeerproblematiek in Selwerd en Paddepoel. Daar wordt nu ook echt actie op ondernomen.”

Gaan jullie ook naar andere wijken en dorpen?
“We willen elk buurthuis in de gemeente bezoeken waar mensen de mogelijkheid krijgen om met ons in gesprek te gaan. Onze indruk is dat er erg veel problemen leven en spelen. Een mooi voorbeeld. Onlangs was ik in Thesinge. De bewoners zouden heel graag willen zien dat er extra seniorenwoningen komen. Daar zijn er nu te weinig van. Het dorp wil het, de gemeente wil het maar de provincie ligt dwars. En dan kun je denken, hoe belangrijk is dit nu? Maar in onze ogen is dit heel belangrijk. Want ik spreek daar ook met jongeren die graag in eigen dorp willen blijven wonen, maar nu helemaal vastlopen in de zoektocht naar een woning omdat alles muurvast zit.”

De bijeenkomst in Selwerd en Paddepoel vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de buurt- en speeltuinvereniging aan de Elzenlaan 72.

Deel dit artikel: