PvhN en PVV willen moratorium op uitbreiding WarmteStad

nieuws
Foto's door Pjotr Wiese, naamsvermelding verplicht, commercieel gebruik enkel na overleg toegestaan.

Leg de uitbreiding van Warmtestad stil, totdat de energierekening ook voor gebruikers van stadswarmte voor de minima betaalbaar is. Daarvoor pleiten de Partij voor het Noorden en de Partij voor de Vrijheid in de gemeenteraad.

Volgens WarmteStad betalen klanten op dit moment nog steeds minder dan aardgas met een variabele gasprijs. Daardoor komt de prijs omgerekend niet uit boven de maximale plafondprijs van 1,50 per kuub.

Maar als de prijs komend jaar wel boven de grens van het prijsplafond uitkomt, komen klanten van WarmteStad mogelijk wel in de problemen. Afnemers van stadswarmte komen nu nog niet in aanmerking voor prijzen die gelijk zijn aan het prijsplafond voor aardgas.

Moratorium

De PvhN en PVV maken zich daar, naar eigen zeggen, grote zorgen over. “Groepen zoals ouderen met alleen een AOW, of groepen die in de bijstand zitten, maar ook gezinnen die nu net de eindjes aan elkaar kunnen knoppen”, schrijft PVV-fractievoorzitter Dennis Ram.

Als het aan de partijen ligt, gaat de gemeente voorlopig stoppen met de uitbreiding van het WarmteNet. Pas als ook gebruikers van stadswarmte ook onder het prijsplafond voor aardgas valt, zou het WarmteNet weet mogen uitbreiden.

De fracties dienden dinsdagochtend schriftelijke vragen in om daarvoor te pleiten.