Open dag brandweer Groningen trekt ruim vijfduizend bezoekers (foto’s)

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De open dag van brandweer Groningen heeft zaterdag ruim vijfduizend bezoekers getrokken. De open dag is daarmee een succes geworden.

Bezoekers konden kennismaken met de hulpdiensten. Er werd voorlichting gegeven, brandweerwagens waren te bekijken en er werden demonstraties gegeven. Eén van de demonstraties bestond uit een ongeluk waarbij een vrachtwagen in botsing was gekomen met een personenauto. Het publiek kreeg te zien hoe je met redgereedschap beknelde personen kunt bevrijden uit een voertuig. Ook waren er demonstraties met brandende objecten en ongelukken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken waren.

Fictieve brand
Op het sportveld achter de kazerne konden kinderen zelf de brandspuit ter hand nemen. Onder begeleiding van de jeugdbrandweer moesten kinderen een fictieve brand zien te bestrijden. Naast de brandweer waren ook de politie, Rijkswaterstaat en de Reddingsbrigade present om voorlichting en informatie te geven.

Open dag verspreidt over twee dagen
De open dag van brandweer Groningen was verspreid over twee dagen. Op vrijdag was er een besloten open dag waarbij mensen met een beperking welkom waren. Door voor deze opzet te kiezen konden zij op een rustige manier de voertuigen, kazerne en demonstraties bekijken.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl