Onderdoorgang voor fietsers bij Gyas vanaf vanavond acht maanden dicht

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Vanaf vrijdagavond is de onderdoorgang voor fietsers bij roeivereniging Gyas, tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede, acht maanden dicht.

De afsluiting is nodig, omdat de Oude Julianabrug wordt afgebroken en wordt vervangen door een nieuwe, hogere, vaste brug. Fietsers en voetgangers over het Hoornsediep worden omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede. Ter hoogte van roeivereniging Gyas kunnen zij weer gebruikmaken van het fiets- en voetpad (Hoornsedijk).

Op maandag 3 oktober begint de sloop van de brug. Dan kunnen ook schepen drie weken lang niet onder de brug over het Noord-Willemskanaal doorvaren. Daarna kan er alleen incidenteel een vrachtschip onder de brug door. Van woensdag 2 november tot en met vrijdag 18 november is de vaarweg opnieuw helemaal dicht.

De afsluiting voor fietsers geldt vanaf vrijdagavond 22.00 uur en duurt tot maandag 5 juni 2023 06.00 uur.

Deel dit artikel: