Nieuwbouwplan ‘Holt’ aan Van Swietenlaan vrijgegeven voor inspraak

nieuws
Holt Groningen - Impressie via MWPO

De gemeente heeft het nieuwbouwproject plan ‘Holt’ vrijgegeven voor inspraak. Holt moet verrijzen op de voormalige Alo-locatie op de hoek van de Van Swietenlaan en de Laan Corpus den Hoorn.

De locatie biedt ruimte aan 320 woningen in verschillende soorten en maten, zowel koop- als (sociale) huurwoningen. De helft van de locatie wordt een openbaar toegankelijk parkachtige omgeving. Omwonenden, omliggende bedrijven en andere belanghebbenden kunnen nu reageren op het plan. De gemeente gaat ervan uit dat de bouw van de eerste woningen in de loop van volgend jaar kan starten.

De woningen zijn bestemd voor een brede groep bewoners: van gezinnen tot starters, van zorgprofessionals tot kwetsbare jongeren en ouderen. Van de woningen is 20 procent bestemd voor sociale huur. “Hier bouwen we huizen voor verschillende doelgroepen met daarbij veel aandacht voor de woonomgeving,” zegt wethouder Rik van Niejenhuis. “Daarnaast stellen we vergaande eisen aan energiebesparing zoals het benutten van de dakoppervlaktes voor zonne-energie en het gebruik van een collectief warmte- en koudesysteem.”