Mirjam Wulfse moet kar gaan trekken voor VVD tijdens Statenverkiezing

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Het regiobestuur van de VVD in Groningen heeft gedeputeerde Mirjam Wulfse voorgedragen als lijsttrekker voor de aankomende Statenverkiezing van maart. Dat maakte het regiobestuur donderdagavond bekend.

“Ik ben blij en vereerd om door het bestuur voorgedragen te worden als kandidaat-lijsttrekker”, laat Wulfse weten. “Het is de hoogste tijd om samen met ondernemende doeners en denkers een antwoord te vinden op de grote veranderingen in onze landbouw, economie en op het gebied van energie. Veranderingen brengen ook kansen met zich mee. Die gaan we positief benutten om de provincie Groningen mooier, leefbaarder en veiliger te maken. Hiermee gaan we samen aan de slag!”

Wulfse is sinds mei 2019 gedeputeerde binnen de provincie Groningen. Volgens regiovoorzitter Jolanda Hekman heeft Wulfse de afgelopen vier jaar laten zien dat ze als gedreven bestuurder mensen enthousiast kan maken voor haar plannen: “Ook heeft ze aan de wieg gestaan van grote economische ontwikkelingen zoals de uitbreiding van de Eemshaven in de Oostpolder.”

Jasper Boter en Eisse Luitjens trekken kar bij waterschapsverkiezingen

Tegelijk met de voordracht van Wulfse werd Jasper Boter voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen binnen het waterschap Hunze & Aa’s. Eisse Luitjens moet de lijsttrekker gaan worden voor Noorderzijlvest.

‘’Beide heren nemen een schat aan politieke ervaring mee. Daarnaast brengt de voordracht van Jasper Boter ook de nodige vernieuwing’’, aldus Hekman. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze lijsttrekkers de grote maatschappelijke opgaven van de komende jaren, zoals op het gebied van klimaat en energie, daadkrachtig kunnen aanpakken.”