Martini Ziekenhuis en UMCG gaan samenwerken in Academisch Borstcentrum Groningen

nieuws

Vanaf 1 oktober werken het Martini Ziekenhuis en het UMCG samen in het Academisch Borstcentrum Groningen (ABG). Vanuit dit centrum, gevestigd in het Martini Ziekenhuis, bieden de twee ziekenhuizen ‘mammazorg’ voor alle patiënten uit de regio.

Vanaf 1 oktober komen alle patiënten met verdenking op borstkanker voor onderzoek en behandeling naar het Martini Ziekenhuis. Professionals uit zowel het Martini Ziekenhuisa als het UMCG behandelen de patiënten. Alleen in specifieke gevallen gaat de patiënt naar het UMCG, bijvoorbeeld als patiënten een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

Met de samenwerking willen de ziekenhuizen kennis en expertise bundelen. Ook hopen de ziekenhuizen door de samenwerking meer ruimte te maken voor wetenschappelijk onderzoek en dit onderzoek sneller in te kunnen zetten voor de patiënten. “Door onze kennis en expertise te bundelen, kunnen we de kwaliteit van de zorg voor patiënten met borstkanker nog verder verbeteren”, vertelt Martini-voorzitter André Postema. UMCG-topman Ate van der Zee vult aan: “Deze samenwerking biedt nog meer mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen en de uitkomsten daarvan sneller voor alle patiënten beschikbaar te maken. Het is dus ook goed voor de patiënt van morgen.”