“Maandag zonnige perioden, aan het einde van de week 16 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De herfst lijkt zachtjes op de deur te kloppen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zal vooral het tweede deel van de nieuwe werkweek koel verlopen.

“Maandag zijn er zonnige perioden maar trekken ook wolkenvelden over”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 23 graden. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is matig, rond windkracht 3. In de nacht van maandag op dinsdag valt er wat regen bij een minimumtemperatuur rond de 17 graden.”

“Op vrijdag 16 graden”
“Dinsdagochtend is er veel bewolking en valt er een bui. In de middag is het droog en breekt de zon geregeld door. Het wordt 21 graden bij een matige wind uit het westen tot noordwesten, kracht 3. Woensdag is er veel bewolking, maar blijft het overwegend droog. Met 18 graden is het dan een stuk koeler geworden. Donderdag laat de zon zich weer meer zien en ook dan blijft het vrijwel overal droog. Het wordt 17 graden. Op vrijdag neemt de kans op een bui toe en zakt de temperatuur nog wat verder. Het wordt dan maximaal 16 graden.”

Hogedruk gebied verschijnt aan de horizon
“Kijken we verder naar komend weekend dan zien we dat een omvangrijk lagedrukgebied boven Scandinavië ons weerbeeld bepaalt. Zowel op zaterdag als zondag zijn er enkele buien actief en waait een flinke noordwestenwind, windkracht 4 tot 5. Het wordt overdag een graad of 15. Na het weekend zien we de uitbreiding van een hogedrukgebied vanaf IJsland naar de Britse Eilanden. Geleidelijk aan neemt de wind af en verdwijnen de buien. De temperatuur klimt weer een paar graden en de zon verschijnt weer regelmatig op het toneel.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.