“Maandag af en toe zon maar ook buien, aan het einde van de week 18 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Na een aantal herfstachtige dagen wordt het de komende dagen rustiger en ook weer wat warmer. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is het echter de vraag hoe lang het rustig gaat blijven.

“Maandag is er af en toe zon en zijn er een paar buien actief”, vertelt Kamphuis. “Bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind, windkracht 4 tot 5, wordt het 15 graden. In de avond en in de nacht naar dinsdag een afnemende kans op buien en bij enkele opklaringen daalt de temperatuur naar 8 graden. Op dinsdag blijft het op een enkel verspreid buitje na droog. Er is af en toe zon en bij een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4 wordt het 15 of 16 graden. In de nacht naar woensdag koelt het flink af tot lokaal 4 graden.”

“Op woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog en het wordt 17 graden bij niet al te veel wind. Donderdag zijn er flinke perioden met zon en is het vriendelijk en rustig nazomerweer. Het wordt rond de 17 graden. Vrijdag wordt het zelfs 18 graden. Ook dan blijft het droog en schijnt de zon al neemt de bewolking toe. Tijdens het weekend neemt de kans op een bui toe en doet het kwik een stap terug. Het lijkt een overgang te worden naar opnieuw een periode van wisselvallig weer.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.