Komende week nachtelijke maaiwerkzaamheden op Ring-Zuid en A28

nieuws
Foto: Waterschap Hollands Delta

Van maandag tot en met zaterdag worden de bermen langs de gehele zuidelijke ringweg en de A28 in de nacht gemaaid. Dat kan geluidsoverlast opleveren voor omwonenden.

De maaiwerkzaamheden worden uitgevoerd, ter voorbereiding op de herfst. Er wordt ’s nachts gewerkt vanwege de verkeersveiligheid en de veiligheid van de maaiers. Automobilisten kunnen de werkzaamheden passeren, want er wordt gewerkt met een rijdende afzetting.

Hoewel het maaien geluidsoverlast kan veroorzaken (zowel rond de plek waar gewerkt wordt, als op plekken waar de wind het geluid naartoe brengt), duurt de overlast nooit lang. De werkzaamheden verplaatsen zich en in de vijf nachten wordt het gehele tracé afgewerkt. De overlast verplaatst zich dus geleidelijk vanaf de N7 bij Hoogkerk naar Westerbroek en vanaf de A28 bij het Julianaplein tot iets voorbij Groningen-Zuid.