Kledingbank Maxima dringend op zoek naar kleding: “Het wordt flink drukker”

Bij kledingbank Maxima in Stad is men dringend op zoek naar kleding. Men merkt dat het de afgelopen weken flink drukker begint te worden.

“We zijn in september weer open gegaan, omdat we tijdens de zomer altijd gesloten zijn”, vertelt voorzitter Maria Blom. “Wij zien dat het de afgelopen weken flink drukker is. Dat is op zich niet vreemd. Mensen die klant zijn bij de Voedselbank mogen ook gebruik maken van onze diensten. Dus als er meer mensen bij de Voedselbank komen, dan wordt het hier ook drukker. Daar zit nu wel een zekere onzekerheidsmarge in, omdat afgelopen weekend de grenzen om gebruik te maken van de Voedselbank verruimd zijn. We weten nog niet precies wat dit voor ons gaat betekenen, maar rustiger zal het niet worden.”

Ondertussen is men op zoek naar kleding: “Het gaat met name om warme kleding. Kleding voor heren en kinderen, en ook schoenen zouden erg welkom zijn. Dameskleding hebben we op dit moment nog voldoende op voorraad. Hoe dat komt? Dames gaan vaker door hun kledingkast heen om opruiming te houden. Heren dragen hun kleding wat langer, waardoor dat aanbod kleiner is.” Volgens Blom wordt er op zich voldoende aangeleverd. “Mensen in Groningen zijn heel genereus. Maar omdat het bij ons drukker wordt komen wij met een probleem te zitten. Terwijl kleding ontzettend belangrijk is. Niet alleen om warm te blijven in de maanden die voor ons liggen, maar ook in je presentatie. Kleding maakt de man, zeggen ze wel eens.”

Mensen die kleding willen doneren zijn tijdens openingstijden welkom bij kledingbank Maxima. De kledingbank is in Stad te vinden aan de Oosterhamriklaan 91. De openingstijden vind je op deze website.