Gruno’s Postharmonie haalt tweede plek op internationaal muziekfestival in Duitsland

nieuws

Gruno’s Postharmonie Groningen heeft afgelopen weekend de tweede prijs gewonnen op het Internationale Blaasmuziekfestival in het Duitse Bad Orb.

Het is voor de Postharmonie de 5e keer dat werd deelgenomen aan dit festival. De gewonnen prijs geldt voor de beste presentatie tijdens de ‘Abend der Nationen’ die op de eerste dag van het festival plaatsvond. Voorzitter Johan Zaagman van Gruno’s Postharmonie is blij dat de prijs naar Groningen gaat: “Deze prijs laat zien dat we na de voor alle verenigingen moeilijke Corona-periode weer zijn waar we willen zijn als vereniging”.

Tijdens het tweejaarlijkse festival mat de postharmonie haar vaardigheden met 27 andere orkesten uit 8 verschillende landen, waaronder orkesten uit IJsland, Hongarije, Ierland en Tsjechië. De Postharmonie was aanwezig met zowel het harmonieorkest als de steelband. Het orkest noemt het galaconcert dat het gaf in de goed gevulde concerthal in Bad Orb als één van de hoogtepunten. Het orkest stond daarbij onder leiding van gastdirigent Ronald Slager.