Go Sharing maakt ‘comeback’ met 200 deelfietsen; later deze maand nog eens 200 van Bolt

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Inwoners, forenzen, studenten en bezoekers van Groningen kunnen vanaf vandaag (donderdag) gebruik gaan maken van elektrische deelfietsen. De eerste fietsen zijn gehuld in het kenmerkende groen van Go Sharing. Over een paar weken worden de groene fietsen aangevuld met de blauwe variant van Bolt.

Go Sharing, het bedrijf wat vorig jaar stopte met het aanbieden van deelscooters in de Stad (mede doordat de gemeente de vergunning voor het bedrijf niet verlengde), biedt vanaf vandaag tweehonderd deelfietsen aan. Bolt komt over een paar weken ook met tweehonderd fietsen. In november volgen er nog eens tweehonderd Bolt-fietsen in Groningen. De deelfietsen zijn te vinden op zo’n 200 hubs verspreid over de gemeente: kleine, virtuele gebieden waar ritten met de deelfiets gestart of beëindigd kunnen worden. Ze zijn onder andere te vinden in de buurt van universiteitsgebouwen, de Zernike Campus, mbo’s in de Stad, het hoofdstation, de P+R’s  en de fietsenstallingen in de binnenstad. Een fiets huren kan via de apps van Go Sharing en Bolt.

De deelfietsen die sinds vandaag in de Stad staan, zijn onderdeel van het eerste ‘grote’ deelfietsproject in de gemeente. Eerder werden er in Groningen op kleinere schaal al elektrische deelfietsen aangeboden. Zo waren er op P+R Hoogkerk een tiental elektrische ‘hubfietsen’ beschikbaar en kon men tijdens Operatie Julianaplein gebruik maken van de elektrische deelfietsen van aanbieder Bird.