Geraamte voor vijfde verdieping op voormalige bieb aan Oude Boteringestraat is klaar

nieuws
Foto via RIjksuniversiteit Groningen

De ombouw van de voormalige bibliotheek aan de Oude Boteringestraat naar een gebouw voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid heeft donderdag het hoogste punt bereikt.

De bouw van de extra verdieping ging in maart van start. De staalconstructie is inmiddels geplaatst, waardoor het gebouw wind- en waterdicht kan worden gemaakt. Daarmee is ook het hoogste punt bereikt. Bestuursleden van de RUG en aannemers Visser & Smit Bouw en Homij hesen daarom donderdagmiddag een aantal vlaggen op het gebouw.

De vijfde verdieping op de voormalige openbare bibliotheek is slecht één onderdeel van de grootschalige verbouwing van het pand. Er wordt ook gebouwd aan een nieuwe patio, die de voorheen donkere bibliotheekruimtes meer daglicht moet bezorgen. Ook wordt een fietsen-entree gebouwd aan de Poststraat. In het pand komen daarnaast rechtenstudenten, diverse onderwijszalen, kantoren en overlegplekken en veel ruimte voor ontmoeting.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid hoopt halverwege volgend jaar haar intrek te kunnen nemen in het vernieuwde gebouw.