Let op: de nieuwe flitspalen in Glimmen en aan de Sontweg staan aan

nieuws
Foto: 112 Groningen

Wie vanaf vandaag met de auto of motor te hard of door rood rijdt over de Rijksstraatweg in Glimmen en de Sontweg in Groningen, krijgt een boete.

Op beide plekken zijn flitspalen geplaatst. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie verwachten dat bestuurders dan rustiger gaan rijden. De bewoners van de Rijksstraatweg klagen al tijden over te snel rijdend verkeer, waardoor het lastig is om van hun erf af te komen.

Ook op de kruising Sontweg – Europaweg wordt te hard gereden, en wordt vaak het rode licht genegeerd door bestuurders die rechtsaf slaan. Dat is gevaarlijk voor het kruisend fietsverkeer. Door de flitspaal hoopt men op meer veiligheid.

De beide flitspalen zijn de afgelopen periode getest en vanaf vandaag krijgen alle overtreders ook daadwerkelijk een boete. Over ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Dan wordt bepaald of de flitspalen langer noodzakelijk zijn.